Hiusten ekologinen savivaalennus

Käsitellään tällä kertaa aihetta, joka on hiusten ekologinen savivaalennus. Ekokampaajana saan usein kysymyksiä liittyen siihen, että millaista on hiusten savivaalennus? Kuinka tehokasta se on? Tai voiko kasveilla vaalentaa hiuksia? Lähdetään siis käymään läpi muutamia faktoja vaalennuksiin liittyen.

Ensimmäisenä kerronkin, että sellaisenaan kasvit eivät kykene vaalentamaan hiuksia. Kasviväreillä voidaan kyllä sävyttää jo valmiiksi vaaleita hiuksia, mutta omaa väriä ne eivät vaalenna, sillä vaalennus vaatii aina vetyperoksidin kaverikseen.

Meidän ekokampaajien palveluvalikoimaan kuuluu usein savivaalennus, joka koostuu kolmesta ekologisesta raaka-aineesta. Ne ovat savi, sooda ja vetyperoksidi. Savivaalennus onkin kokonaisuutena erittäin ympäristöystävällinen valinta, sillä siihen ei ole lisätty mitään ylimääräistä. Biohajoavaksi savivaalennusta ei voida kuitenkaan virallisesti kutsua, sillä savi on maa-aines, joka ei hajoa luontoon, mutta on osa sitä. Myös vetyperoksidi, jota käytän vaalentamisen yhteydessä, sisältää noin 1% verran hajoamatonta kemikaalia, mutta yleisesti vetyperoksidi hajoaa vedeksi ja hapeksi joutuessaan viemäriin. Kutsuisinkin savivaalennusta noin 99,9% ympäristöystävälliseksi aineeksi.

Oikein käytettynä savivaalennus on hellävaraisempi vaihtoehto hiuksille. Hiuksen oma luonnollinen PH on noin 4,5-5,5. Savivaalennuksen PH-arvo on noin 7-8 eli hyvin lähellä neutraalia. Normaalivaalennusten PH voi taas pahimmillaan olla jopa 12 eli erittäin emäksinen. Mitä emäksisempi raaka-aine on, sitä enemmän se avaa ja kuivattaa hiuksia. Tästä syystä perinteisellä vaalennusaineella pystytään aiheuttamaan suurempia muutoksia, mutta myös hiukset voivat kärsiä enemmän. Mikäli savivaalennuksella halutaan mahdollisimman vaaleaa lopputulosta, sopii se parhaiten vaaleanruskeaan ja valmiiksi vaaleahkoon pohjaan. Sen kirkastusteho on noin 1-3 astetta, joten tummemmissa pohjissa lopputulos on enemmän beigemäinen tai vaaleanruskea. Erittäin tummille hiuksille savivaalennus on melko tehoton ja koenkin sen soveltuvan parhaiten keskiruskeille, vaaleanruskeille ja vaaleille hiuksille.

Savivaalennus on myös loistava työkalu kasvivärjätyille hiuksille. Esimerkiksi silloin, kun ruskeaksi värjättyä kasviväripohjaa halutaan kevyesti vaalentaa tai raidoittaa. Mehän tiedämme, että indigovärjätty hius muuttuu herkästi vaalentaessa vihreäksi. Eli toisin kuin saatetaan luulla, soveltuu savivaalennus mainiosti väreille, joissa on indigoa. PH-arvonsa ansiosta se ei “räjäytä” indigon voimakkainta vihreyttä esiin ja vivahteet jäävät yleensä kauniin toffeiseksi tai beigemäiseksi. Mustaan tai tummanruskeaan pohjaan savivaalennus ei kuitenkaan kokemukseni mukaan tehoa. Kokenut ekokampaaja osaa kyllä arvioida, kannattaako hiuksille lähteä tekemään savivaalennusta.

Itse rakastan savivaalennuksen pehmeitä lopputuloksia ja aurinkoraitamaisia vivahteita. Aine on myös käytännössä tuoksuton, eikä se ota henkeen. Asiakkaani usein ihmettelevätkin, kuinka luonnolliselta palvelu kokonaisuutena tuntuu. Olen pystynyt tekemään savivaalennusta myös hyvin herkkäihoisille ja PPD allergikoille, sillä savivaalennus on täysin PPD-vapaa raaka-aine.

Savivaalennukseen voi yhdistää myös ihastuttavia ja pastellisia yrttisävyjä sekä erilaisia hiusten tehohoitoja. Suosittelenkin sitä lämpimästi, jotta hiuksesi pysyvät mahdollisimman hyvässä kunnossa. Myös kotioloissa on tärkeää tehdä tehohoitonaamioita, jotta latvojen kunto säilyy hyvänä. Onhan savivaalennus kuitenkin rakennekäsittely. Suosittelen myös erityisesti blondeille asiakkailleni, että hankkikaa kotiin suihkusuodatin. Veden mukana hiuksille saattaa päätyä erilaisia mineraali-, metalli-, ja kalkkikertymiä. Erityisesti vaalennetut hiukset kärsivät siitä. Hiuksia kannattaa suojata myös kovimmalta auringolta ja saunan lämmössä turbaanilla.

Lopuksi vielä laitan inspiraatiokuvia erilaisista savivaalennuspohjista. Savivaalennuksella voidaan tehdä kokohiusten vaalennuksia, raitoja, balayagea, scandi hairlinea tai erilaisia osiovaalennuksia. Mahdollisuuksia on monia ja lopputulokset ovatkin erittäin trendikkäitä.

Savivaalennusraidat osittain harmaantuneille hiuksille.

Savivaalennus ja pastellinen yrttisävy. Asiakkaan oma pohjaväri on vaaleahko.

Savivaalennus balayage, raidoitus ja scandi hairline yhdistelmä. Hiukset on sävytetty kasveilla ja yrteillä.

Savivaalennusraidat vaaleanruskeaan pohjaan.

Savivaalennus balayage ja raitoja indigopohjalle.

Savivaalennusraitoja vaaleaan pohjaan, jossa latva oli valmiiksi vaalea. Hiuksissa on myös viileä kasviväri/yrttisävyte.

Mikäli haluaisit kokeilla savivaalennusta ja pohdit soveltuuko se hiuksillesi, voit varata minulle veloituksettoman konsultaation EKOMO hair kampaamoon soittamalla. Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan!

P.S: Savivaalennus on tarkoitettu ainoastaan ammattilaiskäyttöön, eikä sitä ole saatavilla kuluttajille. Kaikissa vaalennuksissa suosittelen kääntymään aina ammattilaisen puoleen.

<3: Ecohair Hanna

Edellinen
Edellinen

Vinkkejä sähköisille hiuksille

Seuraava
Seuraava

Hyvä,paha indigo sekä kasvivärimaailman myytit.