Kuivattaako kasvivärjäys hiuksia?

Koetko, että kasvivärjäys kuivattaa hiuksiasi ️?

Luulen tietäväni tähän ratkaisun, mutta puhutaan ensin siitä, mistä kyseinen tunne voi johtua.

Tiesitkö, että kasviväri sisältää proteiinia? Myös hiuksemme koostuvat pääosin keratiiniproteiinista ja tarvitsevat korjaavaa proteiinia muun muassa silloin, kun niille on tehty vaalennusta, permanenttia tai runsaasti hapetevärjäyksiä. Kyseiset käsittelyt vaikuttavat hiustemme rakenteeseen kuivattaen sitä. 

Kasviväri on sen sijaan hoitava värjäysmuoto ja mikäli hiuksia ruokitaan liian runsaalla proteiinimäärällä, saattaa hius muuttua "korppuisammaksi". Erityisesti luonnonkihara hiuslaatu saattaa tuntua kuivemmalta liiasta proteiinin määrästä, sillä se on luonnostaan kosteusköyhä. Siksi olisikin ensisijaisen tärkeää valikoida hoitotuotteita, jotka kosteuttavat. Mikäli siis värjäät hiuksiasi pelkillä kasveilla ja tunnet, että hiukset ovat kuivan karheat, huolehdi kosteudesta.

Joskus tuotevalintojen kanssa voidaan epäonnistua ja hiuksille tulee hankittua juuri päinvastainen tuote, mitä tarvittaisiin. Tästä hyvä esimerkki on se, kun hiuksia on vaalennettu runsaasti ja latva haperoituu. Silloin saatetaan haalia kaapit täyteen pelkkiä kosteuttavia purnukoita sekä hiusöljyjä, kun hiukset tarvitsisivat nimenomaan korjaavaa proteiinia. Kosteuttavat tuotteet sisältävät runsaasti kalvonmuodostajia ja silottavat kyllä hiuksia, mutta usein niistä puuttuvat hiuksia tehokkaimmin korjaavat raaka-aineet.

Mikäli taas värikäsittelyt ovat luonnollisempia, on turha käyttää pelkkiä rakennepaikkaavia tuotteita, jotka saattavat olla erittäin runsasproteiinisia. Liika proteiini voi pahimmillaan haurastuttaa hiuksia.

Hyvä muistisääntö siis on, että proteiinia tarvitaan eniten hiuksille, joita on kemiallisesti käsitelty tai altistettu säännölliselle kuumuudelle. Mikäli taas hiuksia hoidetaan ja värjätään hellävaraisesti, valikoi ensisijaisesti kosteuttavia tuotteita.

Kerron vielä muutaman suosikkihoitotuotteeni luonnonkosmetiikan maailmasta.

Kuiville, käsitellyille ja rakennevaurioituneille hiuksille:

  • Ekopharman Tyrni naamiosta löytyy laadukkaita ja luonnollisia tehoaineita. Muun muassa kosteuttavaa sheavoita ja tyrniöljyä, hiuksia korjaavaa jojoba- ja soijapoteiinia sekä vahvistavaa kauraa.

  • Ekopharman Tyrni rakennepaikkaava hoitosuihke sisältää korjaavaa soija- ja riisiproteiinia. Auttaa myös sähköisyyteen.

  • Ekopharman Tyrni korjaava hoitoaine sisältää jojoba proteiinia ja sen selvitysteho on ylivoimainen.

Kosteusköyhille, takkuuntuville ja karheille hiuksille:

  • Bruns 22 Hårmask naamio on ihanan öljyinen, mutta ei jätä hiuksia tahmeaksi. Tämä tuote on aivan super kosteuttaja sisältäen jojobaöljyä, kookosöljyä, sheavoita sekä aloe veraa.

  • Ekopharman Hilla jätettävä hoitoaine sisältää kosteuttavaa hillan marjauutetta sekä betaiinia. Betaiini on kosteuttava aminohappo, jota saadaan sokerijuurikkaasta. Betaiini on yksi omista lemppari kosteuttajistani luonnonkosmetiikan maailmassa. Auttaa sähköisyyteen ja sopii myös föönauksen alle.

  • Ekopharman kosteuttava Hilla hoitoaine on erinomainen Curly girl tuote. Sisältää hillan siemenöljyä sekä betaiinia.

  • Bruns 02 Jasmiini hoitoaineessa hiuksia tehokosteuttavat avokadoöljy sekä aloe vera ja sheavoi.

  • Ekopharman Tyrni-Argan latvaöljy on super kosteuttaja ja sopii hyvin erilaisille hiuslaaduille. 1-2 tippaa riittää mainiosti latvoille. Tätä öljyä voi käyttää myös koko hiusten hoitoöljynä. Löydät erilaisten öljyhoitojen ohjeet “Luonnonhoidot” sekä “Hemmottele hiuksiasi luonnollisemmin” oppaistani täältä.

<3: Ecohair Hanna

Edellinen
Edellinen

Hiusmalliksi Ecohair Hannan penkkiin tai koulutukseen?

Seuraava
Seuraava

Meksikon matkavinkit