Hanna Jalkanen Hanna Jalkanen

Savipesu hiuksille

It all begins with an idea.

Oletko kokeillut ikinä savipesua? Savi on erittäin mineraalirikas ja turvallinen iholle sen antiseptisyyden ansiosta. Se onkin loistava apu esimerkiksi hilseilyyn tai rasvoittuvalle hiuspohjalle. Perusainekset savessa ovat pii, alumiini, rauta, titaani, kalsium, kalium, natrium ja magnesium. 

Saven hoitavia vaikutuksia on paljon ja mainitsenkin niistä nyt muutaman: 

-Tulehdusta estävä ja desinfioiva

-Ravitseva ja mineraalirikas

-Puhdistava ja ihoa uudistava

-Rauhoittava ja parantava 

Yleisimpiä savilaatuja ihonhoidossa ovat vihreä savi (PH 7) ja valkosavi (PH5). Muistisääntönä vihreä savi soveltuu parhaiten rasvoittuvalle iholle ja vahvoille hiuksille, kun taas hienojakoinen valkosavi rauhoittaa ja toimii hyvänä yleissavena varsinkin herkkäihoiselle. Jos iho on ärtynyt tai hiukset hyvin hentoiset, valitse mielummin valkosavi. 

Tässä savipesun ohje: 

1. Hiusten paksuudesta riippuen, laita kuppiin 2-5 ruokalusikallista puhdasta savea. 

2. Laita sekaan pari ruokalusikallista nestemäistä shampoota ja vähintään saman verran lämmintä vettä. Seos saa olla hieman juokseva.

3. Tee savipesu kosteisiin hiuksiin 2 kertaa hiuspohjaa tehokkaasti hieroen. Anna vaikuttaa 1-2minuuttia. 

Savipesu sopii käytettäväksi esimerkiksi 1-2 kertaa kuukaudessa tai kausiluonteisesti, riippuen hiuspohjan ongelmista. Talven tullen tämä onkin loistava apu ihon hyvinvointiin ja savea voit käyttää myös kasvonaamiona sekoittamalla sen pelkkään veteen.

Lue lisää
Hanna Jalkanen Hanna Jalkanen

Kuinka saada eloisan näköiset hiukset?

Kerron nyt muutaman vinkin hiusten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin:

1. Valitse hiustesi värjäämiseen mahdollisimman hellävarainen värjäysmuoto. Vältä hapettavia käsittelyitä ja voimakkaita vaalennuksia.

2. Rakennevaurioituneet hiukset tarvitsevat korjaavia raaka-aineita. Hiuksemme koostumus on pääosin keratiiniproteiinia, joten jos sitä on vaalennettu, hapetevärjätty tai lämpökäsitelty runsaasti, pelkkä kosteuttava tuote ei riitä. Tarvitset siis hiusta paikkaavaa proteiinia. Voit kuitenkin tehdä kosteuttavia tehohoitoja tai öljyhoitoja korjaavien hoitojen ohella. Muista, että vanhakin rakennekäsittely näkyy latvassa.

3. Kuumuus tekee hallaa hiuksillesi, joten vältä jatkuvaa muotoiluraudan ja föönin käyttöä. Kiharoita voi opetella tekemään myös ilman lämpöä. Katso Reels-sivultani parhaat vinkit.

4. Suosi hiusten harjauksessa luonnonharjaa, kiinnityksessä pehmeitä hiusdonitseja sekä vältä herkästi takkuja aiheuttavia "sotkunutturoita". 

5. Karheille, kiharille tai haperohiuksille kannattaa tyynyliinan ja hiusdonitsin materiaaliksi valita aito silkki.

6. Muista myös hiuspohjan hoito. Tukkeutunut hiuspohja voi pahimmillaan vahingoittaa hiustemme luonnollista kasvua. Savi on tehokas hiuspohjan puhdistaja.

7. Mikäli latvat ovat todella hapertuneet, vain sakset auttavat. Käy kampaajalla säännöllisesti, äläkä yritä turhaan säästellä viimeisiä haivenia.

8. "Olet mitä syöt" pitää paikkansa myös hiuksissa. Muistathan sisäisen ravinnon ja vitamiinien merkityksen. Tiesitkö, että hyviä vitamiineja hiuksille on sinkki ja D vitamiini?

Lopuksi haluan myös muistuttaa, että jokaisen meidän hiusgeenit ovat erilaiset ja uniikit. Haluan opettaa hiushyväksyntää, joten muistetaanhan nauttia siitä mitä meillä jo on. Nosta siis pää pystyyn ja kuvittele upea kruunu hiustesi päälle.


Lue lisää